Jack McDevitt. The Academy / Джек Макдевіт. Космоархеологія (1994-2007)

 

 

Хороша серія, не те що б шедевр, але точно не даремно втрачений час. Не дивлячись на те що тут багато аркадного типу пригод і квестів на вижвання, все ж таки це хороша наукова фантастика теж.

http://www.goodreads.com/series/42777-the-academy

The Engines of God / Двигуни Бога (1994)

Відгуки на різних літ-сайтах нагадують невеличку війну. З одного боку народ кричить – стопіцот сторінок, і нічого, чуєте, абсолютно нічого не відбувається. А з іншого боку їм відповідають – ви дурні, чи де? Відірватися просто неможливо, динаміка, захоплюючі загадки і всякі таємніці, дадада!

Звісно після такого не можна не захотіти не почитати Smile

А взагалі то книга заповнена загадковими загадками яких автор щедро розкидає ледь не по 2-3 на сторінку. Під час читання згораєш від цікавості – шо ж там далі, що ж воно таке, а може воно якось пов’язано з…

Ну а після такого початку вже автоматично береш в руки наступну книгу серії.

http://www.goodreads.com/book/show/337048.The_Engines_of_God#

Deepsix / Приречена (2001)

І знову таємні таємниці і загадкові загадки зниклих цивілізацій, але не зважаючи на науково-фантастичну і псевдодокументальну основу це скоріше пригодницький роман. Просто диву даєшся які тільки пригоди і нещастя для своїх героїв (які іноді гинуть розбризкуючи кров і кишки) придумує автор. І на його честь все це не виглядає висмоктаними з пальця фентезійними пригодами.

Ну і доволі правдоподібно показано що всередені кожного сидить така маленька сциклива, зловтішна і заздрісна істота. Ну і політики як найгарші представники людства. Ну і ще різноманітні бюрократи від різних організацій, партій, інститутів, тощо. Просто не віриться що тендітний росточок науки виживає серед цих тупих предметів Smile

http://www.goodreads.com/book/show/352780.Deepsix#

Chindi / Чінді (2002)

Далекі-предалекі космічні подорожі що відкривають все тамничіші і таємничіші об’єкти і артифакти. Нано-технології повною жменєю, авнтюрні пригоди, пам’ятки зниклих цивілізацій і нарешті гіганський законсервований корабель невідомо чий і невідомо для чого створений з нехілою колекцією "заморожених" істот і всякої документалістики на борту.

Земляни в шоці – цивілізацій виявляється у Всесвіті тисячі, але досі нікого живого так зустріти і не вдалося, і де вони всі є невідомо.

Ну корочє отакоє от. Книга може трошки слабіша за попередні, але зовсім не погана, ні.

http://www.goodreads.com/book/show/382161.Chindi

Omega / Омега (2003)

В цій книзі автор повертається до загадки з першої книги серії – що таке Омега-хмари і для чого вони призначені. Те що це гіганські нанотехнологічні об’єкти це вже ясно. Але не ясно для чого вони і як їх подолати.

Тим часом на шляху однієї з них (нищівної хмари) знайдено цивілізацію. І героїчні герої вирушають у подорож, і починається боротьба за порятунок тієї цивілізації, та ще й так щоб не сильно перед аборигенами світитися…

Як написали в одній рецензії це хороша космічна/наукова фантастика без бластерів, що вже робить її цікавою Smile

Вже постарілі герої яких автор вперто тягне з книги в книгу тепер починають боротися за врятування сомої Землі – бо ж одне з тих Омега-хмар тепер рухається просто на неї.

Якось так все крутиться, хтось кудись літає, пригоди, інтриги в наукових колах і в кінці-кінців розгадка яка мало кому сподобається.

http://www.goodreads.com/book/show/352781.Omega#

Odyssey / Одісей (2006)

Поки що не читав.

http://www.goodreads.com/book/show/352775.Odyssey

Cauldron / Казан (2007)

Поки що не читав.

http://www.goodreads.com/book/show/535318.Cauldron