Kindle Keyboard

Я вже придбав 4 таких пристрої (2 батькам і собі та Олені). Користуюся практично щодня і не можу нарадуватися. Шкода тільки що їх припинили випускати (є лише версія з 3G що мені не потрібно).

За $80 (ціна коли я купував його останній раз в магазині) отримуєш пристрій з якого саме задоволення читати. Хоча екран далеко і не найбільший (6 дюймів) проте і не занадто малий як у телефона.

Настроювані шрифти та їх розміри, закладки, пошук у словнику (який можна встановити довільний), а також вихід в інтернет через Wi-Fi (пошту перевірити чи книгу скачати). Клавіатура не надто потрібна, проте стає в пригоді для пошуку, створення папок та браузінга інтернетом.

Також є можливіть заливати mp3 і слухати через навушники, проте я нею ще жодного разу не скористався.

Є звісно недоробки, але усі вони такі незначні для мене що навіть сумарно не змусять відмовитися від кіндла на користь альтернатив. Назву, наприклад, такі:

  • папки лише на одному рівні, не підтримуються вкладені
  • обмежена підтримка форматів, особливо так любимого нашими піратами fb2
  • погана робота з pdf, али цим страждають усі читалки

Що подобається:

  • Час роботи – тижні і тижні, і це при увімкненій лампі
  • альтернативні прошивки встановлення яких не анулює гарантії (!), з прошивками можна ставити власні шрифти, заставки, локалізацію, клавіатуру та словники
  • шикарні рідні обкладинкі – прості але красиві, є дуже зручна модифікація з вбудованим ліхтариком

Свого часу ми пробували читалки від Sony, але ті здалися нам занадто потворними зовні і складними у використанні. Дивилися на nook, але те що виглядає красиво у рекламі зовсім не таке приємне у використанні. Іншими словами альтернатив для себе не бачимо.

На сайті виробника: http://www.amazon.com/Kindle-Wireless-Reader-Wifi-Graphite/dp/B002Y27P3M/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1359678754&sr=8-3&keywords=kindle+3