Fitbit, або рахуємо кроки

Думав куди писати – в цей блог, чи блог з оглядами і рецензіями. Вирішив і туди і туди Smile

Отже спочатку краще почитати короткий огляд на цей пристрій, а потім продовжити тут.

 

Перше питання – для чого я його завів. У той час коли почав уважно стежити за вагою (детальніше для чого і як читати тут і тут) виникла необхідність не лише рахувати кількість і якість спожитого, але також і кількість спалених калорій. І якщо мій годинник вираховує кількість витрачених калорій (розрахунки базуються на серцебитті, рості, вазі та часу тієї активності), то також хотілося враховувати і усе інше, тобто все що я ходжу. Також цікаво було зібрати статистику в які дні наскільки активно я рухаюся.

Що ж в результаті? Скажу що пристроєм я задоволений, але більше собі такий купувати не буду, хіба що стиль життя сильно зміниться. Чому так? Просто за кілька місяців можна зібрати дані і більш-менш точно вгадувати на основі досвіду скільки коли находив. До того ж постійно записувати у щоденник спожиті/потрачені калорії нема необхідності – після перших кількох тижнів має сенс, як говорять книжки, лише повторювати процедуру протягом тижня раз у кілька місяців. Це для того щоб переконатися що якась “погана” їжа не пробралася в раціон і що дієта більш-менш збалансована.

Крім того ціна насправді зависока, а от нові моделі від того ж виробника до $60 виглядають значно привабливіше.

У Олени, як написано в огляді, з обома пристроями щось не склалося, зараз лежить дома мертва “прищепка”. Коли я написав амазону що є проблеми з їх пристроєм вони знайшли мою покупку і продублювали замовлення. Через пару днів під дверима лежала посилка з двома новими пристроями (2 штуки тому що в оригінальному замовленні їх саме дві і було) та наклейка яку треба було наліпити на ту ж коробку (поклавши туди поламаний пристрій) і відіслати чи то через UPS, чи через FedEx. Звісно за все це з нас не копійки не взяли. Так, спочатку вислали нові пристрої, і лише потім почали чекати на старі. Ніяких “а може ви самі поламали”, або “приходьте до нас і ми подивимося що там не так”.

Сам пристрій виглядає дуже стильно і просто одночасно. Компактний, непомітної ваги, чепляється надійно на ремінь, за пояс, у кешеню чи просто на футболку. Надійний, ну принаймні мій пристрій Smile Я з ним і під дощем і марафони бігав. Ніколи до цього не користувався шагомітрами, але у порівнянні з іншими які мені доводилося бачити фітбіт наче iPhone проти дискового телефона.

Дуже класно зроблена синхронізація – “через повітря” поблизу будь-якої станції. Так само можна і заряджати від будь-якої станції. Є якесь програмне забезпечення для настроювання пристрою, але воно не надто потрібне бо все можна через сайт зробити.

На сайті статистика і видають медальки за чергову пройдену дистанцію (мій профіль тут – http://www.fitbit.com/user/22TX8K).

Взагалі кажуть що людині треба проходити мінімум 10 тисяч кроків щодня, інакше починаються проблеми зі скелетом та м’язами. У дні коли я бігаю кількість кроків легко сягає 20 тисяч і більше. У дні ж відпочинку (вранці плавання, ввечері баня) буває і по 4 тисячі усього. Якщо спеціально не ходити (хоча у віддалену кафешку на обід) то при “офісному” стилі життя за день набирається 300-500 кроків усього.

Треба розуміти що цифра 10000 доволі таки надумана. Але те що наш організм розраховано на хотьбу і атрофія відповідних м’язів призводить до цілого комплексу проблем це факт.

Чи стимулює цей пристрій? Так, і дуже стимулює! Пеші кілька місяців особливо – людина з фітбітом шукає зайву можливіть пройти кілька кроків, піднятися сходами замість ліфту (а це теж одна з категорій “змагань”) і перевіряє статистику на сайті кілька разів на день. Особливо стильно стимулює коли є група на сайті і йде бороться за місця по кожному з показників (кількість кроків, кількість сходинок, калорії). Тому я щиро порекомендую цей пристрій тим хто веде малорухомий спосіб життя, знаходить в процесі змін у стилі життя, або зацікавлений у зборі статистики споживання і витрачання калорій.