Zune 4/8/16 GB

 

На мою думку це найкращий в історії MP3-плеєр для занять спортом. І не менше.

Одна з причин – він зручно лежить в долоні, якраз ідеально підходить за розмірами. Швидкого погляду достатньо щоб глянути що там грає чи пройтися по меню. А міняти гучнісь, перемикати пісні/станції чи робити паузу можна одним пальцем не дивлячись навіть. Чомусь саме такий спосіб (тримати у руці) виявився найзручнішим для мене і за останні 4 роки не виникало бажання повернутися до прищепок.

Далі перелічу ще характеристики які є доволі привабливими і для когось можуть бути більш важливими.

Радіо – особливо зручно в спортклубах де часто у залах висять великі екрани, а звук для кожного з телевізорів передається на окремій частоті.

WiFi – не лише вихід в інет, але і безпровідна синхронізація з ПК та навіть передача пісень між присторями.

Zune Pass – за 15 доларів у місяць маєте необмежений доступ до музики (замість платити за кожну пісню окремо). Більше того – якщо сподобалася якась пісня з радіо можна одним натисненням додати її у колекцію і при першій нагоді її буде викачано (підключення до ПК чи WiFi).

Вміє показувати (і синхронізувати) фотографії та відео на великі екрани  або XBox. І до речі Zune Marketplace доступний на XBox теж, а Zune Points  еквівалентні XBox Points.

Навушники доволі зручні і дають непоганий звук (як мінімум не гірший за ті що йдуть з iPod’ами). І взагалі якість звуку на висоті, точно краща за iPod’івську.

На жаль більше не випускають Sad smile

На амазоні можна купити 4 Gb за $100, 8Gb – $200, 16 Gb – $400. Я ж свого часу купив пару пристроїв за дешево. Спочатку перекупив 4 Гб модель у співробітника який нею не користувався за 40 баксів. А як та померла від старості за 3 роки (щоденне використання по 1-2 години в будь-яку погоду) то вже за 20 баксів купив 8 Гб модель у іншого який загубив кабель одразу після покупки Smile Зараз от дивлюся на ebay купити за дешево (доларів за 20-30) пару моделей будь-якої місткості. Краще на жаль нічого для бігу не придумали поки що.