Домініканська Республіка. Перельот та перші враження

Отже після невеличкого подвигу, а саме зробленого Half Iron Man ми дісталися додому, дозбиралися швиденько і вже недовго після того нас підібрав шатл в аеропорт. Забігаючи вперед скажу що переліт з American Airlines був не найкращим вибором і ми наїлися усілякіх негараздів з ними коли летіли назад. Тут же наш літак (Сіетл-Майамі) затримали на годину, але у нас було 3 години в Майамі до наступного літака отже ми встигали. В результаті прилетіли якраз впритик до відправлення і просто пересіли з літака на літак.

Усі ці карибські острови та мікроскопічні держави виглядають з літака як розсипи гірок піску у блакитній воді. Дивно що хмари часто кучкуються над островами і повторюють їх контури. Красиве, але дещо одноманітне видовище. Добре хоч летіти усього 2 години.

image

Летіли ми у аеропорт Санто Домінго. Це одне з найбільших місць Домініканської Республіки. Якщо ви раптом не знали (я, наприклад, не знав) Домінікана займає половину острова Гаіті і розташована між островами Куба та Ямайка на заході та Пуерто Ріко на сході.

Довго чи коротко, але ось вже нашу подорож на острів завершено і ми в аеропорту.

Ще у Майамі почалося засилля іспанської з якої я спромігся засвоїти лише “Ола” (це привітання). А у Домінікані вже було проблемою знайти людей які б розуміли англійську хоч скількись. Звісно більшість обслуговуючого персоналу володіє англійською (а часто ще і французькою та німецькою), але “прості люди” на всі звертання відповідають “нон компренде” (не розумію).

Я говорив з парою місцевих і з’ясував що обслуговуючий персонал готелів отримує дуже хорошу по міркам країни зарплатню у $400 на місяць. Наступна за цією козирна робота на фабриці де шиють джинси і одяг. Там люди заробляють $75 на тиждень.

В цілому знання іноземних мов є одним з найкращих способів збільшити прибутки. Другим способом є бейсбол – країна експортує в США висококласних гравців і з повітря видно велику кількість бейсбольних полів забитих дітлахами.

Туземці виглядають доволі приємно. Невисоко зросту (мені по плечі), худі, але не виснажені, з темно коричньовою шкірою і тонкими рисами обличчя. Дівчата практично усі доволі симпатичні. Але що особливо їх, місцевих дівчат, відрізняє так це неймовірна круглість попок. Не те що вони широкожопі, а таке враження що у них в штанях два м’ячі запхано – круглі і ззаду і так само з боків Smile

Звісно крім аборигенів є багато і білих (в основному латинос), і чорних з інших регіонів.

Місцеві приємно вразили тим що не п’ють, принаймні прилюдно. За весь час не бачили щодного п’яного чи щоб просто хтось пив спиртне. Також ніхто з місцевих не смокче цигарок.

А от туристи (переважно латиноамериканці та європейці) смалять цигарки абсолютно усі. Ми вже так відвикли в штатах від цьєї воні що перші дні аж мутило як поруч починали смердіти. І взагалі якось європейці залишили не надто приємне враження – погано говорять англійською, смердять, жлобляться давати чайові Smile

З аеропотру до готелю ми їхали майже дві години. Треба сказати що дороги у них є далеко не завжди, переважно це розкатана глина. Але там де дороги є вони дуже хороші, кращі ніж в Україні. Ще одна приємна річ це відсутність трафіку. На швидкісній трасі в 3-4 смуги відстань від машинами складає кілька сот метрів. Дивно лише що всі асфальтові дороги не мають абсолютно узбічь, тобто взагалі ні зайвого сантиметру. Мене кожного разу лякало як дві машини зустрічалися назустріч у місті і ледь-ледь не обдирали одне одній боки. Проте на швидкісних трасах є широкі узбіччя по яким їздять на мопедах та моторолерах.

І взагалі водять тут уважно і безпечно. Багато людей їздить на скутерах, мопедах та мотоциклах. При цьому, наприклад, машина чи автобус не буде обганяти повільний транспорт на повороті чи вгору. Так і буде повільно їхати за ним доки не виїде на пряму ділянку де видно чи є зустрічний трафік.

Машин як я вже сказав небагато, але дивно що це переважно нові машини – Шевролє, Форди, Хонди, Хюндаї, Субару, Тойоти. Дуже багато місць де продають машини та моторолери.

Місцеві одегнені дуже просто, ніяких понтів, ніякого золота в роті та на шиї. Прості футболки та штани.

Люди в цілому дуже привітні, усі вітються та посміхаються. “Ола” можна за день почути кілька сот разів за день.

Дуже звивувало і навіть злякало те з якими гарматами (гвинтівкою назвати це не можна) ходить місцева поліція – диаметр приблизно як у наших водопровідних труб. Бачив кілька разів як поліція зупиняла і обшукувала машини, а раз навіть бачив як у порушника забрали мотороллер. Мабуть через це ніхто не порушує правила руху навіть коли поліції навколо не видно.

Продовження: