NeilMed Sinus Rinse–комфортне промивання носу

Спочатку коротка передісторія. Алергія почала проявлятися у мене ще в Україні більше 10 років тому. Було доволі неприємно, але все миналося надзвичайно швидко – за 2-3 дні. Чихання, відчуття що з носа тече. Мабуть перші кілька років я навіть і не підозрював що це алергія. Але потім помітив що така реакція у мене на березу що квітне.

По переїзду у наш вічнозелений штат де берез не так щоб багато, але різні сосни і ялинки квітнуть цілий рік все стало набагато складніше. Чихав я так сильно і часто що аж у голові паморочилося, хоча було прикольно. Але найпротивніше те що ніс всередині опухав так що аж на очі давило. Коротше стан такої нефігової простуди день за днем.

Нарешті мене так це задовбало що я таки пішов до лікаря. Там у мене взяли кров на аналіз і видали список речовин на які у мене алергія (рослини, їжа, хімічні сполуки та ліки). Список доволі великий, але значення доволі малі. Власне в кожного з нас є алергії багато на що, але щоб вони проявилися потрібні великі концентрації тих самих речовин.

Ну так от. Лікар мені сказав що звісно можна пити пігулки від алергії, але в моєму випадку не настільки все погано щоб пити їх щодня. Профілактика для мене полягає в тому щоб пити більше рідини і промивати носа.

Якщо ви колись пробували “полоскати” носа то знаєте яка це неприємна штука. Пів-стакана теплої води з парою кришталиків солі (інакше обпечете все всередені і буде довго і сильно боліти), тягнеш ту воду, а воно аж у мозок стріляє наче хтось запав у носа напильник і інтенсивно ним там шарудить.

Помучався я так якийсь час, а потім почав шукати цивілізованіші рішення. І ось ця штука привернула увагу своїми позитивними відгуками і я вирішив її спробувати.

Купив набір з двох пляшок з до біса пакетиків пом’якшувача води в тій же коробці. Перший раз набрав води, насипав сіль і приготувався до звичайних неприємних почуттів.

Але яким був мій подив коли легенько натиснувши на пляшку пальцями я відчува як мене полилася вода з іншої ніздрі, а відчуттів взагалі ніяких не було. Ну тобто абсолютно. Настільки класно і легко виявилося це робити що я і досі повірити не можу.

Після певного часу регулярних (спочатку двічі на день, а згодом раз на день) промивань симптоми алергії пропали і тепер просто час від часу як згадую то промиваю.

До речі ще одна цікава річ. Я і раніше чув що в Україні більше пилюки у повітрі ніж у штатах і тому там і на дорогах брудно і штани постійно забрьохані як не в суху погоду ходиш. Звісно все це я вважав вигадками. Аж доки не приїхав в Україну з цією пляшкою в багажі. І перший же раз промивши носа (зізнаюся не в перший день по приїзду) був просто в шоці від того що побачив Sad smile

А люди ж цим дихають усе життя, тягуть все це сміття в легені… З іншого боку тут ми живемо майже в лісі, в Україні були виключно у містах. Хто зна що б воно було після Нью-Йорку.

Так от, до чого я. По-перше, промивати носа, а особливо в Україні обов’язково, бажано щодня. А друге – якщо вже це робити то краще за допомогою цього чудо пристрою. Бо безболісно і легко.

Сайт виробника – http://www.neilmed.com/usa/sinusrinse.php. На Амазоні – http://www.amazon.com/NeilMed-Sinus-Rinse-Bottles-Premixed/dp/B001HDRHR8/ref=pd_sim_hpc_1. Можна купити як “комплект”, так і окремо баночки і пакетики. Також є підставки щоб все це діло красиво сушити.