Нове водійське посвідчення…

Колись я вже писав пост про те Як я здава на права, почитайте якщо цікаво.

Ну а тепер пройшло 5 років, і водійське посвідчення закінчує свій термін дії – якраз на день народження, не забудеш.

Олена колись з’їздила, сфотографувалася (бо у жіночому посвідченні головне вдала фотографія), заплатила $25 і через пару тижнів у пошту прийшло нове посвідчення.

Ну а я все тягнув і думав що треба ж нарешті колись знайти час і з’їздити до них. День народження наближається ж.

Все тягнув і тягнув… Аж ось приходить від них лись з нагадуванням що треба б замінити. І всередині лежить конвертик і форма яку треба заповнити. У формі підписуєшся що стран здоров’я (особливо зору) не змінився з останнього разу, вкладаєш це з чеком в конверт і видсилаєш. Так, ви правильно зрозуміли – ходити до них взагалі не треба. Ну хіба що фотографію переробити, або коли нові окуляри одягнув чи ще які значні зміни.

Ну от, попросив я Олену все заповнити за мене (я, типо, просто підпишу потім) і відправити. А вона мені каже – так в інеті можна те ж саме зробити. І точно! Заходю на сайт, вибираю опцію “хочу нове посвідчення”, вказую ім’я, адресу, ідентифікаційний код, ставлю галочки що стан здоров’я не змінився, вказую я якої картки брати гроші, все.

І от вчора отримав нове посвідчення. Щось там помінялося в дизайні у них, фотографія переїхала на інший бік картки. А взагалі там вказано ім’я, адресу, дату народження, стать, вагу, зріст, колір очей, чи зобов’язаний водити в окулярах і обмеження.

Обмеження в тому сенсі що можна мати права де написано що водити ти не маєш права Smile Сенс в тому що водійське посвідчення є найбільш широко використовуваним документом для ідентифікації особи бо всі їх мають, там кольорова фотографія і дата народження.

А можна нечесно заповнити форму? Та звісно ж можна. Але воно того не варте. Можна втратити право на вождіння на все життя, або сісти у тюрму. А в нашому випадку за подібні фокуси можуть і з країни депортувати.

У мене все.