Garmin Forerunner 305

Ціна: $200 (з пульсоміром)

Загальний опис: відстеження маршрутів по GPS, біг, велосипед, інтервальні тренування, підтримка інших пристроів з протоколом ANT+ (шагоміри, бігові доріжки, ваги, …). В першу чергу цікавий для людей які комбінують біг з велосипедом. Для чисто бігунів, велосипедистів, плавців чи триатлетів є більш підходящі пристрої.

Загальні враження: надзвичайний девайс! Користуюся щодня, іноді двічі на день.

GPS відстежує дистанцію і швидкість. Можна залити маршрут і слідувати йому. Зовнішній вид екрану можна настроїти на показ від 1 до 4 показників серед яких швидкість, пульс, дистанція, каденс і інші. Причому кожен з показників має кілька модифікацій – середнє значення, за останній інтервал, найкраще значення, тощо.

Данні потім можна заливати на комп’ютер у спеціалізовану програму і при бажанні імпортувати у файли формат яких розуміє багато спортивних сайтів і програм. З комп’ютера також можна заливати на годинник маршрути та програми тренувань.

Є підтримка протоколу ANT+ – це протокол обміну даними між спортивними пристроями. У мене з таких є вимірювач швидкості і каденсу на велосипеді та пульсомір. Також бувають спортивні ваги, бігові доріжки, машинки для греблі чи хотьби по сходинка і всяке інше.

Але саме цінне це те що можна створювати програми тренувань. Це інтервали (дистанція, швидкість, пульс та/або час), кількість повторів, тощо. Ну наприклад в мене є така програма – бігти розминку (доки не натисну кнопку), далі 3 рази по 1 кілометру в межах 3:30 – 3:45 з 3 хвилинами відпочинку між ними, далі бігти заминку доки не натисну кнопку. При досягнені кожного наступного інтервалу годинник пищіть. Так само противно бібікає він коли випадаєш із зони по швидкості чи пульсу. Вказати точно швидкість чи пульс тут не можна (це не має сенсу), натомість є поняття зон де значення вказуються в інтервалі.

Таймер вміє вимикатися при знижені швидкості до певного рівня. Це дуже зручно коли зупиняєшся на світлофорах. Потім він так само вмикається коли починаєш горнути далі.

Недоліки: Недоліки є, їх не багато і вони усі разом не змогли знизити оцінку.

Альтиметр відсутній – набір висоти вимірюється по GPS і довіряти йому не можна. Та і на графіках потім видно як висота скаче.

Іноді займає 2-3 хвилини щоб зловити супутники, а у місті між хмарочосів буває і більше. Це серйозна проблема якщо на вулиці дощ і холодно.

Плавати з ним не вийде – не вміє він нормально міряти і погано захищений від води (душ переживає нормально). Найбільший недолік – від поту дуже швидко перестає працювати звук і годинник стає німим Sad smileТепер біжу свої інтервали і час від часу поглядаю на екран – чи не треба зупинятися вже.

Спеціальний кредл для зарядки. Тобто фізично прив’язаний до одного комп’ютера якщо не хочеш тягати з собою кредл. Заряду вистачає годин на 6, а то і більше.

На сайті виробника: https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=349

Мабуть найповніший огляд годинника: http://www.dcrainmaker.com/2007/11/review-of-garmin-forerunner-305.html