Як мене не пускали в шортах в ДАІ

Така історія.

Було це в червні 2007 року. Збиралися вже їхати туди де ми зараз є, терміново робили водійські посвідчення щоб одразу сісти за кермо.

Пам’ятаю що ходили в автошколу, але в основному пропускали, та і нікого е цікавило. Кілька разів їздили з інструктором по Києву (в основному тягнулися у пробці з Троєщини на правий берег). Ну та не про те.

Поїхав я подавати заяву на дозвіл здавати іспит на отримання водійських прав в якесь управління чи що ДАІ у столиці. Потрапити до них доволі складно, бо прийом йде з 16 до 18 години. Але час вдалося знайти.
І ось приїзджаю я такий діловий, стаю в чергу. А мені на прохідній – "А я тебе не пропущу".
– Чому? – питаю.
– В шортах нікого не пускаємо.
Я дещо охрєніваю і намагаюся з’ясувати чи це офіційні вимога і взагалі що за підстава для такої брутальщини. Виявляється "начальник заборонив".
Ну вдалося мені потім випитати телефон секретаря "начальника". Розмова була приблизно така.
– Чому не пускаєте?
– В шортах не пускаємо, тут не пляж.
– Ви можете мені показати правила де написано що в шортах не можна.
– Ні, таких правил немає.
– Дайте тоді мені довідку що ви відмовляєтеся мене обслуговувати через те що я в шортах.
– Не дам.
– Допоможіть мені вирішити цю проблему.
– Я можу дати свою спідницю. Хочете?
– Якщо я зможу увійти в ній то давайте.
– А більше вам нічого не треба?
В такому плані переговорюємося хвилин 10. Розмова закінчується фразою "не заважайте працювати".

Причому я був не один такий (літо ж бо і спека), але деякі прогнулися і побігли купувати спортивні штани з розкладушок поблизу.

Я вирішив що фіг їм, а не штани і пішов собі. Причому так це мене тоді схвилювало що я навіть хотів скаргу написати і питався в старому блозі як це краще зробити.

А вирішилося все доволі просто. В черговий раз поїхав додому у ЖВ і там без напрягів зробив собі права. Хто в курсі деталей хай поставить смайлик у коменти.

І у якості післямови – тут я ходжу у шортах всюди. На роботу, у кафе-бари-ресторани, у магазини та спортклуби. Не кажучи вже про державні установи. І зимою і літом. І в дощ. І не я один такий, і я далеко не самий молодий з тих хто ходить в шортах.

Дуже сильно помітно коли приїздиш в Україну що люди пнуться свій соціальний статус показати вище ніж він є натягуючи на себе некрасивий і непідходящий але “дорогий” одяг.