Matthew Stover. The Act of Caine / Мет’ю Стовер. Гра Кейна

Дії серії відбуваються паралельно на Землі і на “паралельній” Землі. З нашого світу, суспільство якого до речі стало клановим, акторів переносять на “паралельну” Землю. А в тому світі можлива магія, є духи і боги, і взагалі всякий героїзм.

За пригодами акторів спостерігають глядачі усього світу у своїх креслах “з повним підключенням”.

До честі автора треба сказати що це не просто фентазі про непереможних і прокачаних воїнів та прекрасних воітельок (хоча і такого більше ніж треба), але і ще паралельний цікавий сюжет у “нашому” світі. І якщо “там” це перемажно меч і магія, то “тут” це соціальна фантастика і детектив.

Heroes Die / Герої помирають (1997)

Найпопулярніший актор відпраляється на завдання від студії – вбити могутнього чаклуна і правителя. Інтрига в тому що в сюжеті задіяна жінка яку він кохає (теж акторка), та в тому що студії пофіг на благополуччя людей і реально непоганого правтеля. Їм аби екшена побільше, крові і вбивств. Щоб глядачі купили наступний випуск пригод.

А у нашому світі починаються соціальні заворушення.

В цілому добре, навіть незважаючи на те що до фентазі у мене відношення м’яку кажучи упереджене. А тут воно не просто махрове, а таке прямо сферічне у вакуумі. Але тим не менш.

В серії ще є книги, але я вирішив їх не читати через несхвальні відгуки.

Blade of Tyshalle / Клинок Тішала(2001)

Caine Black Knife / Кейн Чорний Ніж(2008)

Caine’s Law / Закон Кейна (2012)

Act of Faith / Акт віри (в роботі)

Dead Man’s Heart (Act of Remembrance) / Серце мерця (Акт пам’яті) (в роботі)