Структура наших витрат

По-перше, як збиралася інформація. Є такий сервіс http://www.mint.com якому вказуєш всі банківські рахунки, кредитні та дебетні картки, позики, пенсійні та інші фонди, акції і так далі. Він все це відслідковує, інформує про те що час виплачувати щось там, або що, наприклад, в цьому місяці щось перевищів свій звичайний ліміт на бензин і таке інше. Звісно по транзакціям сервіс знає які витрати до чого відносяться (їжа, медецина, житло і так далі). Лише в небагатьох випадках треба вказувати вручну що це саме було, не частіше ніж раз на 300-400 транзакцій.

Чи не боюся я давати таку інформацію як номери рахунків і паролі цьому сервісу? Ні, не боюся. Насправді сервіс доволі відомий і дуже поширений. Ну і крім того в плані фінансів я доволі пофігістичний (тому і подобається що хтось їх відстежує за мене, сам би я такого в житті б не робив), та і ви можете лише вірити мені на слово що це мої дані, а не просто намальовані у паінті :) Реальні цифри не вказую з двох причин: 1) щоб уникнути заздрощів що класно нам тут живеться тупим і жирним бездуховним американцям, і 2) щоб уникнути пенісометрії і проповідей те які ми тут ніщеброди і як продалися в анальне рабство за миску рису в день.

Крім того показано ж співвідношення, а це як на мене і є найцікавішим.

І оскільки фізичними грошами як такими ми практично не користуємося (максимум 0.01% платимо налічкою), в мене навіть більшість часу їх нема з собою то ця статистика фраховує все.

Це статистика за майже два роки, тому доволі показова.

 

SpendingsStructured

Тепер трохи по категоріям:

  • Home – чисто плата за аренду, враховуючи те що ми знімаємо доволі дешеву і не саму велику квартиру у більшості цей сегмент має бути більше на 20-30%%
  • Health & Fitness – сюди входить медецина, стоматологія, витрати на спорт (спортклуб, одяг і обладнання, стартові внески, тощо). Ми багато свого часу витратилися на медецину і зуби, крім того активно витрачаємося на спорт, так що у пересічної людини цей сегмент має бути меншим щонайменше втричі. З іншого боку без страховки і з тими процедурами які ми мали робити цей сегмент збільшиться рази в 4-5.
  • Food & Dining – продукти і ресторани-кафе-фастфуди. Ми не часто їмо не вдома, переважно лише коли подорожуємо. Але навіть якщо нічого самому не готувати то цей сектор буде більше максимум відсотків на 10.
  • Shopping – шмотки, взуття, брюлікі меблі і всякі дрібниці. Так, тут все дешеве. При бажанні і при відсутності любові до процесу шопінга можна легко урізати цей сектор вдвічі. З іншого боку в плані меблів ми любимо мінімалізм (наприклад надаємо перевагу подушкам замість диванів і столів, сидимо на підлозі і таке інше), так що не став би стверджувати однозначно.
  • Auto & Transport –  кредит за машину, бензин, автобуси, таксі, …
  • Travel – авіа-перельоти, готелі, тощо.
  • Bills & Utilities – електрика, вода, сміття, газ (якщо проведено) та інші “комунальні” послуги. Чому не включено до плати за житло? Ну так у житла власник один, а контракт з постачальником інших ресурсів з ним не пов’язаний. Хоча нашим людям звично все об’єднувати в одну категорію мабуть. Але не забувайте що плата за ресурси тут далеко не фіксована і різниться від того які виплати і податки вигадають в тій місцині де ви живете і які провайдери з якими тарифами присутні. Сюди ж входить інтерне, телебачення (у нас нема), телефон і інше.
  • Entertainment – концерти, книги, диски, ігри, всякі девайси (телевізори, плеєри, приставки, комп’ютери). Коротше розвлєкуха всяка.
    Отакоє от. А що ти маєш сказати з цього приводу, %username%?