Anthony Reynolds. Dark Apostle Рейнольдс. Темний Апостол (2007)

Це шось неймовірне! 95% книги займає опис битви (це десь три сотні сторінок) де людей шматують, розстрілюють, підривають і знищують різними способами.

Заковані у непробивну броню гіганти, генно- та кібернетично-модифіковані істоти, кровожерливі демони замкнені у зброї та механізмах, релігії та культи… Автор просто кидає тебе головою у самий вир подій навіть не пробуючи пояснити шо до чого і яка там є передісторія.

Таке враження що ожили фантазії прихильників різних стилів металу і почали битися між собою – живі придатки до машин культу Адептус Механікух, гіганські воїни що руйнують і вбивають в ім’я богів Хаосу, закуті у майже непробивну броню і утримуючі демонів у зброї (а демони звісно живляться виключно людською кров’ю), гвардія та космодесантники що воюють за Імператора і беруть технікою та чисельністю, раби що гинуть сотнями тисяч (причому вбивають їх усі сторони).

Тут і якась демонологія, містика, тут і гіганські машини (чого варта одна кількакілометрова гармата), тут і безмежна лють і релігійне піднесення. Отаке якесь…

Ще прикольно те що є кілька героїв які проходять майже через усю книгу і потім їх автор одномоментно і неминуче вбиває. Весь час гадаєш хто переможе та хто із них залишиться живим у кінці.

А, я ж сказав що це Warhammer?

Список книг в серії – http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Black_Library_novels. Подивіться, він вас вразить